Over wijnbijheteten

Pagina

Wijnbijheteten is een weblog over wijn en het combineren van wijn en eten. Ofwel over wijn en spijs, de ouderwetse vakterm die me altijd doet denken aan krentenbrood.

Wijnbijheteten is een weblog van Martijn van Hennik. Martijn is ruim tien jaar werkzaam in de wijnhandel en leerde zodoende al haar facetten kennen: import en inkoop van wijn, verkoop aan particulieren en horeca, proeverijen, wijnbeurzen, teksten schrijven over wijn (voor o.a. websites en wijnkaarten), (sterren)restaurants adviseren over wijn en last but not least werken in de wijnwinkel. Hij behaalde het WSET® level 3 – Award in Wines & Spirits (voorheen Advanced Certificate) van de Wine and Spirit Educational Trust en volgde de cursus Wijn-Spijs bij Peter Klosse aan de De Academie voor Gastronomie. Maar belangrijker nog is dat hij jarenlange ervaring heeft in het proeven, drinken, praten, lezen en nadenken over wijn, met experts maar ook met liefhebbers van alle niveaus. Ook is hij een enthousiast gastronoom die houdt van het combineren van wijn met allerlei gerechten, die hij vaak zelf bereidt.

Met dit blog wil hij graag zijn ervaringen delen op het gebied van het combineren van wijn en eten. Een terrein dat voor veel liefhebbers moeilijk begaanbaar is, hier en daar een mijnenveld bevat, maar vooral ontdekt kan worden door erop uit te trekken: zelf te proeven, en ervaringen uit te wisselen.

Het weblog wijnbijheteten is een onderdeel van MartWine. Sinds begin 2018 is Martijn ook actief als Sherryman (zie: Sherryman op Facebook). Onder die naam verkoopt hij sherry van hoge kwaliteit.

Advertentie